• E-mailben

    wunderland.ovi7100@gmail.com

  • Személyesen

    7100 Szekszárd, Wesselényi utca 19.

  • Telefonon

    74/510-984, 74/510-982

Napelemrendszer kiépítése

Napelemrendszer kiépítése

Tájékoztatás NEMZ-N-23-0148. számú pályázati projekt támogatásáról

 

A Szekszárdi Német Nemzetiségi Önkormányzat, mint fenntartó a Wunderland Óvodában folyó német nemzetiségi nevelés tárgyi-, és személyi feltételrendszerének biztosítását, valamint a mai kornak megfelelő, költséghatékonyan működtethető intézmény kialakítását tekinti legfontosabb céljának és feladatának.

A Miniszterelnökség „A Wunderland Kindergarten a Szekszárdi Német Nemzetiségi Önkormányzat Óvodája energiahatékonyságot növelő beruházásának támogatása” támogatási cél megvalósítása érdekében 15.000.000 Ft vissza nem térítendő támogatást biztosított.

 

   NEMZ-N-23-0148.számú pályázati projekt bemutatása

A fentiek alapján jelen pályázati támogatásból az óvodai nevelést végző intézmény, energetikai korszerűsítésére, fejlesztésére nyílt lehetőség. A pályázati támogatás segítségével folytatódott az előző két évben megkezdett energetikai korszerűsítés.

Az előző két ütemben megvalósult fűtéskorszerűsítésre 2021-ben és 2022-ben került sor. Ennek eredményeképpen megtörtént az épület fűtésének épületgépészeti tervezése, valamint a radiátorok, a csővezetékek intézményi szinten történő teljes cseréje, majd a hőközpont modernizálása, a távfűtés kiváltása a mai kor igényeinek megfelelő egyedi hőszivattyús fűtésirendszerrel.

2023. évben napelemek telepítésével, megújuló energia használatával tudjuk kiváltani az intézmény energia fogyasztását. A napelemes rendszer kiépítésével, a megújuló energia használatával további lépést tettünk az energiatakarékosság és a tudatos energiafelhasználás felé. Így hozzájárulunk a fenntarthatósághoz, a környezetvédelemhez, valamint az intézmény költséghatékony működtetéséhez is.

A támogatást 2023. június 15.-2023. szeptember 30. közötti időszakban használhattuk fel. A napelemes rendszer kiépítésére, a nyári időszakban került sor a Wunderland Óvoda székhelyén, Szekszárd Wesselényi u. 19. szám alatt.

 

Szekszárd, 2023. augusztus 21.

                                                                         

   Farkas Pálné                                                                                               Häfner Adél                                                                                     

Szekszárdi Német Nemzetiségi Önkormányzat                                           óvodavezető

                   elnöke                                                                                                                      

Létrehozva: 2023., augusztus 22. 13:34 | Szerző: Wunderland Óvoda
© 2023 Copyright | wunderlandovi.hu Minden Jog fenntartva.
Látogatók: 63969